maanantai 25. tammikuuta 2016

Pakolaiskriisi

Aluksi ajattelin, etten missään nimessä julkaise tätä, mutta laitoin tekstin luettavaksi muutamalle ystävälleni ja kaikki sanoivat sen olevan hyvä ja kehottivat sen julkaisemaan, joten ajattelin kuitenkin julkaista tekstin. Jos tähän nyt tulee joku paskamyrsky, suljen sen pois. Minun ei tarvitse lukea kommentteja, joissa haukutaan minua.

Vaikka blogi nyt on taantunut pääsääntöisesti Oriflame-aiheiseksi, niin tullaan täällä myös jonkin verran vanhoja tuttuja mielipidepostauksiakin näkemään. Ja nyt olisi sellaisen aika. Mä olen nyt hiukan huono tätä asiaa kommentoimaan ja toivon, ettei tämä aiheuta aivan saatanallista paskamyrskyä, koska olen ihan tavallinen suomalainen, en ole päättäjä tai mitään muutakaan. Ihan normikansalainen ja opiskelija.

Kyseessä on kesästä saakka suomalaisia pelottanut, ahdistanut ja jopa vihaan lietsonut aihe, pakolaiset ja niiden Suomeen tuleminen. Niitä tulee paljon jopa sellaisista maista, joissa ei mitään hätää ole. Ja mun mielestä sellaset saisi lähettää takaisin omaan maahansa. Jotkut tulee tänne rikosmielessä, ja myös jokaisen heistä saisi lähettää bumerangina takaisin sinne, mistä ovat tulleetkin.

Mutta!


Täytyy muistaa, että joukossa on myös heitä, jotka ihan oikeesti pakenee sotaa saatana. Ja sellasia mun mielestä kuuluu auttaa. Hädänalasia kuuluu auttaa, mutten minä kuitenkaan yhtäkään mamua ottaisi kotiini asumaan. Siinä on taas omat vaaransa. Ja hei, mua pelottaa ihan yhtälailla kun suakin. Luuletteko, että kattelen huvikseni taakseni välillä kun liikun ulkona? Ehei. Teen sen, koska mua pelottaa asia, josta en tiedä kuin sen, mitä netistä olen lukenut.

Ennen kaikkea mua pelottaa se, mihin suuntaan Suomi on menossa. Kansa jakaantuu kahtia. Toinen puoli vastustaa mamuja ja toinen haluaa auttaa. Itse en ole kummallakaan puolella, vaan olen puolueeton. En ole suuremmin ääntä pitänyt tästä asiasta, mutta nyt on pakko purkaa ajatuksia, koska mua pelottaa ja ahdistaa. Eniten mua ahdistaa ja mun mielestä on aivan helvetin pelottavaa se, että ihmiset ei enää luota poliisiin. Mulle itselleni tulee ainakin heti paljon turvallisempi olo, kun näen poliisin jossain, ihan vaan vaikka ohi ajomatkalla.
   Tällä hetkellä eniten pelottaa Suomen oma kansa. Me itse olemme nyt tällä hetkellä vaarallisia, eivät pakolaiset. Matkalla kouluun kuuntelin katselin bussissa Ylen ohjelmassa, Kioskissa nykyisin työskentelevän Aleksi ''Mentaalisavuke'' Rantamaan jakson, jossa kerrattiin vuoden 2015 tapahtumia, jotka saivat somessa vuoden aikana eniten huomiota. Aleksi nosti esille mm. sen, miten ihmisten nettikäyttäytyminen muuttui, kun Eurooppa ja sen mukana Suomi alkoi kantaa huolta entistä enemmän Syyrian sotaa pakenevista muslimeista. Ihmiset muuttuivat. Minäkin. Aluksi annoin vihan ja pelon hallita itseäni ja tajuan sen vasta nyt, että silloin tapahtui jotain. Omassa päässäni. Jokin naksahti. Jokin helvetillinen energia. En edes tiennyt, että minussa on sellaista energiaa ja vihaa. Jälkeenpäin ajateltuna jos nyt törmäisin kadulla siihen versioon itsestäni, joka kesällä olin, juoksisin karkuun. Ihan oikeasti. Se ihminen ei ole minä. Minä en halua olla sellainen.
   Huoli ja pelko värittävät jo meidän arkeamme. Onko kenellekään tullut mieleen, että terroristit, sikäli kuin niitä Suomessa jo on, ovat mitä todennäköisimmin suomalaisia? Ei ole salaisuus, että ISISIN riveihin on aikanaan myös lähtenyt suomalaisia syystä tai toisesta. Eihän ne Ranskassakaan varmaan kaikki olleet Syyrialaisia taistelijoita? Oletko koskaan ajatellut, että pelkäämällä ja tuomalla sen esille, teet juuri niin kuin ISIS haluaa? Terrorismin tavoite on aiheuttaa vihaa, kauhua ja pelkoa ja hallita ihmisiä niiden avulla. Se on pelottavaa. Mutta sen kanssa täytyy elää.Suvakki vs. Rasisti

Vastakkain asettelu kyllästyttää ja ärsyttää. Se herättää sen alkukantaisen vihan ja saa pettymään läheisiin jos nämä ovatkin kanssasi eri mieltä Euroopan ja Suomen tilanteesta. Heti jos sanot mielipiteesi, sinut leimataan joko suvakiksi tai rasistiksi. V***u! Että mua ärsyttää :D

Samantien jos mielipiteesi eroaa vihan ja raivon sokaisemien ihmisten mielipiteestä, olet suvakki. Jos taas itse olet raivon ja vihan sokaisema ja pelosta sekaisin ja ilmoitat, että koko muslimien rotu on saastaa ja koko rodun saisi hävittää, olet rasisti. Pikkusen ehkä kärjistin asioita nyt, mutta kun nykyään ei tunnu nätisti sanominen menevän enää netissäkään läpi. Yritän kovasti olla parempi ihminen kuin ne vihan ja pelon sokaisemat suomalaiset, jotka vastustaa kaikkea. Siis kaikkea. Niin mamuja kuin Hallituksenkin päätöksiä. Hallituksen päätöksistä en sen enempää jaksa paasata, vaikka jotkut niistä ottaakin ihan urakalla päähän.

Pointtini on, että meidän pitäisi toimia yhdessä, jotta saadaan pakolaiset opetettua meidän tavoille. Sitä paitsi, en usko hetkeäkään, että niiden tänne sijoittaminen olisi lopullista. Suurin osa lähtee aikanaan pois ja kokoajan perutaan hakemuksia. Minä luotan virkavaltaan ja poliisiin. Poliisi on edelleen ystävä, ei vihollinen. Minulle itselleni poliisin näkeminen merkitsee turvallisuutta siinä missä joillekin muille se ei sitä enää merkitse. En tiedä, johtuuko se siitä, että poliisin resursseja on vähennetty. Niitä yritetään lisätä, jotta poliisi pystyisi toimimaan paremmin. Niin kauan kuin mamut eivät tee minulle tai läheisilleni tai ystävilleni jotain, en minä myöskään jaksa niistä huolta kantaa.

1 kommentti: